MAAK jouw STAD

Iedereen heeft een eigen blik op de stad. Wat nu als jij de ruimte krijgt hieraan te ontwerpen? Jouw blik op de stad te leren vormgeven?
Misschien ken je een plek waar je ideeën voor hebt? Of heb je geen plek, maar wel een wens? Of zorg?

Doe mee met de workshops ‘MAAK jouw STAD!’
En leer jouw ideeën, wensen, zorgen omzetten in actie!
Zo maken we de stad samen beter.

Dat kan je samendoen, of alleen!

MAAK jouw STAD – DIY
Voor deze workshop kan je zelf aan de slag. Je geeft je op en ontvangt van ons een ‘MAAK jouw STAD’-kit* waarmee je aan de slag kan. De kit bestaat uit een uitleg met materiaal om zelf een (positieve) actie of verandering voor een door jou gekozen plek uit te werken.

Heb je geen plek? Dan hebben wij er een voor jou!
Vragen onderweg? Dan maken we een afspraak en kijken we samen naar jouw plan.

Als je jouw werk af is en je levert jouw plan/ resultaat bij ons in ontvang je van ons een reactie op jouw werk. Als je wilt kijken we samen of we jouw plan een stap verder kunnen brengen. In overleg met jou (en altijd met naamsvermelding) publiceren we jouw werk online (en op een openbare plek in de stad).

Lijkt dit jou leuk?! Geef je hier op, dan sturen wij de KIT naar jou op en kan jij aan de slag!

Neem gerust contact met ons op als iets onduidelijk is, daar zijn wij voor! Dat kan via indemaak@demakerij.org of app 06-24 26 85 54

MAAK jouw STAD – SAMEN
Tijdens drie workshops (van ongeveer 1,5 uur) ga je samen aan de slag.

Het is daarom mogelijk om je alleen op te geven of juist samen met 2 tot 4 jongeren. Misschien heb je zelf een plek in gedachten?
Dat kan! Denk hierbij aan: het saaie pleintje in jouw buurt, of de lege grasstrook als je de wijk binnenkomt.

Het is een workshop in drie delen. De eerste keer ontmoeten we elkaar op de plek waar jullie voor gaan ontwerpen. Dan ontvangen jullie uitleg en materiaal om mee aan de slag te gaan. Een week later ontmoeten we elkaar weer en delen je de eerste ideeën met elkaar. Dat is een spannend moment! Dan moeten er keuzes worden gemaakt. In de laatste week zorgen we ervoor dat jullie met het juiste materiaal een actie kunnen uitwerken op locatie.

Lijkt dit jou/ jullie leuk?! Geef je hier op dan hoor je z.s.m. van ons! (tussen 8 & 20 juli zijn we even dicht — dan reageren we even niet).

Wanneer je / jullie beginnen mag je zelf aangeven. Dat is mogelijk in augustus, september, oktober en november. Geef op wat jou het beste past aan en wij nemen contact op om de eerste workshop in te plannen.

Neem gerust contact met ons op als iets onduidelijk is, daar zijn wij voor! Dat kan via indemaak@demakerij.org of app 06-24 26 85 54